Flirten op vakantie? Dat wordt niet in elk land gewaardeerd

22 januari 2023
2 Min. leestijd

Als je van flirten houdt is dat tijdens vakantie een goed moment. Je bent lekker ontspannen en je hoofd staat even los van werk of je dagelijkse bezigheden. Ook ga je misschien wat vaker uit en kom je meer in contact met nieuwe mensen. Maar wordt flirten in elk land wel gewaardeerd? Dat kan sterk verschillen.

Directe Nederlanders

Wij Nederlanders zijn zelf zeer direct tijdens het flirten. We gaan doorgaans in 1 keer op ons doel af en hebben niet het geduld om af en toe een subtiele hint te laten vallen. Waar we op veel vlakken dingen gemeen hebben met Amerikanen, is dat met flirten wel anders. Zij stralen vaak subtiele hints uit en gebruiken subtiele woorden. Terwijl we net als Scandinaviërs heel assertief zijn. In Noord-Europese landen gebeurt het zelfs vaker dat vrouwen iemand mee uit vragen.

Sri Lanka

Als je op reis bent in Sri Lanka en je ziet een leuk persoon kun je beter goed oppassen. Je goed bedoelde intenties kunnen totaal verkeerd worden ontvangen. In dit land wordt flirten namelijk gezien als immoreel gedrag.

Saoedi-Arabië

Ook kan flirten in sommige landen zelfs straffen opleveren wanneer je iemand probeert te versieren. In Saoedi-Arabië zijn eerder tientallen jongens opgepakt, omdat ze aan het flirten waren in een winkelcentrum in Mekka. Je kunt er zelfs voor in de gevangenis belanden.

Amerika

Daarnaast is het in sommige landen waar je het niet verwacht verboden. Zo gelden er in Amerika in alle 50 staten verschillende regels. Ga je naar de Verenigde Staten op vakantie? Let dan goed op, want in Texas is flirten verboden.

Landen om te flirten

Ben jij een echte flirt? Dan is er ook een aantal landen waar het wél wordt gewaardeerd. Zo voel je je helemaal thuis in Argentinië en Griekenland. In deze landen wordt het er op los gesjanst. Zo loop je in Buenos Aires de meeste kans op avances en vanuit Athene zijn in 2011 de meeste online flirts verspreid.

Verschillen in culturen

Zo hebben veel landen hun eigen (ongeschreven) regels. Maar wist jij bijvoorbeeld dat het geven van een fooi ook niet in elk land wordt gewaardeerd? Lees het hier.

Bronnen: Quest, Amayzine, Manify, Riskworld. Foto: Shutterstock

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!