Goedkoop en buiten de drukte: ga nu op vakantie met je (jonge) gezin

23 september 2022
2 Min. leestijd

Gaan je kinderen nog niet naar school, ben je hard toe aan vakantie en kun je makkelijk weg, dan is nú het moment om te gaan boeken voor jou en je gezin. Het weer is op veel bestemmingen nog goed, er is voldoende plaats en het is soms tot bij na de helft goedkoper dan in het hoogseizoen.

 

Niet de hoofdprijs betalen

Het gepuzzel begint vaak al in de winter: waar gaan we met ons gezin naartoe, wat is er voor de kinderen en is het betaalbaar? Als je al een leuke bestemming weet te vinden, dan betaal je als jong gezin al snel de hoofdprijs, zeker met de huidige stijgingen van hotelprijzen.

Door nu op pad te gaan met het gezin bespaar je veel geld en krijg je tegelijkertijd hetzelfde of soms zelfs meer als in de zomer.

Gezinsvriendelijke bestemmingen

Inmiddels is het stof na een druk hoogseizoen op kindvriendelijke vakantiebestemmingen neergedaald, maar zijn veel resorts en parken nog altijd open. En ben je na alle en chaos drukte op Schiphol huiverig om met het gezin in het vliegtuig te stappen? Dan zijn er in Midden- en Zuid Europa nog tal van kindvriendelijke campings open.

Gezinsvakantie-expert Sabine Kuipers-Van der Meer van de website Vakantie met Kinderen zegt hierover in het AD dat het verstandig is te wachten tot het laatste moment, zodat je zeker weet dat het weer ook goed is. “Propvolle gezinsbestemmingen uit het hoogseizoen nu allemaal gewoon plek hebben, dus dat kan gerust.”

Een rondgang langs verschillende reissites laat zien dat de kortingen gelden voor verschillende types (gezins)vakantie, van familierondreizen, actieve vakanties, tot verblijf op (luxe) campings.

Bron: AD, Vakantie met kinderen, ANWB. Foto: 

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!