Vind je het vliegtuigeten niet lekker smaken? Met deze tips smaakt het een stuk beter

23 november 2023
2 Min. leestijd

In het vliegtuig smaakt het eten meestal minder lekker dan we gewend zijn. Bij een korte vlucht kun je wachten met eten tot je weer bent geland. Maar bij een lange vlucht is het belangrijk om toch een maaltijd te nuttigen. Er zijn manier om toch lekkerder te eten in het vliegtuig. Wij hebben tips.

Vliegtuigeten smaakt minder lekker

De luchtdruk in het vliegtuig is anders dan op de grond, hierdoor smaakt eten niet zoals normaal. De omstandigheden aan boord zorgen ervoor dat het smaak- maar ook het reukvermogen minder goed functioneren. Zoet, zout en bitter proef je slechter, terwijl de smaken zuur en umami sterker naar voren komen.

Zo smaakt het eten lekkerder

Om het vliegtuigeten toch nog smaakvol te maken, kun je de volgende dingen doen:

  • Versterk zelf de smaak: met name zoet etenswaar heeft weinig smaak hoog in de lucht. Wil je geen flauwe smaak? Kies dan iets met veel kruiden. Heb je bijvoorbeeld een broodje besteld? Je kunt er altijd extra zout en peper op doen. Of neem gedroogde kruiden zoals basilicum en peterselie mee (mits dit is toegestaan).
  • Kies je liever wat van het vliegtuigmenu? Dan is het slim om voor de smaak umami te gaan. Deze smaak blijft in het vliegtuig het meest behouden. Een paar voorbeelden van voedsel met een umami smaak zijn: tomaat, champignons en rundvlees.
  • Drink voldoende: in het vliegtuig smaakt alles minder lekker door de droge lucht. Als je voldoende drinkt ben je beter gehydrateerd, zodat ook je smaakbeleving erop vooruit gaat.
  • Controleer voorafgaand aan de vlucht met welke leverancier jouw vliegmaatschappij werkt. Zo weet je hoe vers je producten zijn aan boord en wat je ongeveer kunt verwachten.
  • Neem je eigen voedsel mee: vaak wordt gedacht dat dit niet mag, maar je mag bepaald voedsel meenemen in het vliegtuig. Het hangt er wel vanaf of het door de vliegmaatschappij is toegestaan. Maar in de praktijk zou je een wrap met kip of je favoriete sushi mee kunnen nemen onderweg.
  • Wil je ook lekker(der) drinken? Neem dan je eigen thee mee. Kies ook hier voor een iets kruidige thee voor een betere smaak.

Bronnen: Culy, 24Kitchen, ELLE, amayzine. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!