Wintersportgebieden hanteren steeds vaker ‘dynamische skipasprijzen’, hoe werkt dat eigenlijk?

19 oktober 2023
2 Min. leestijd

Ben jij van plan om te gaan skiën in de winter? Steeds meer wintersportgebieden doen tegenwoordig aan dynamische skipasprijzen. Dit betekent dat de prijzen door het seizoen heen kunnen verschillen. Het kan dus uitmaken op welk moment je de pas aanschaft. Wil je weten hoe het precies zit? Lees dan verder.

Hoe werken dynamische skipasprijzen?

De prijs van een dynamisch geprijsde skipas hangt af van verschillende factoren. Er is een vaste basisprijs, maar op bepaalde momenten kan deze duurder worden. Net als bij vlieg- of treintickets. Op basis van drukke momenten, hoog- of laagseizoen, sneeuwkwaliteit en weersvoorspellingen kunnen de prijzen dan afwijken. Je kunt relatief vaker voordeel halen uit het vroegboeken van een skipas of als je hem last minute aanschaft. Daarnaast ben je soms iets goedkoper uit als je de pas online aanschaft. Bepaalde skigebieden geven namelijk korting als je een skipas digitaal koopt. Controleer dit voordat je de pas aanschaft.

Prijs voor een skipas elk jaar hoger

Wintersporten wordt steeds duurder. De prijs van een skipas stijgt al jaren en het wordt met dynamische prijzen niet goedkoper. In 2023 is een skipas gemiddeld 9 procent duurder dan een jaar eerder. Daarmee ben je voor een skipas in de Alpen gemiddeld 22 euro duurder uit. Ga je met je gezin wintersporten? Je kunt kijken naar skigebieden, waar de skipassen voor kinderen gratis zijn, of een gereduceerde prijs hebben.

De meeste Nederlanders skiën in het Alpengebied. Maar wist je dat je in Scandinavië ook heel goed kunt skiën? Dit zijn 5 leuke plekken. Blijf je liever thuis? Maak dan de Zwitserse Alpen-puzzel op MAX Vandaag.

Bronnen: De Telegraaf, Snowplaza, Skiinformatie. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!