Bali op de scooter verkennen? Dat kan straks niet meer

31 maart 2023
2 Min. leestijd

Het is een steeds populairder wordende vakantiebestemming: Bali. Het Indonesische eiland is één van de favoriete bestemmingen voor Nederlanders die reizen buiten Europa in 2022. Er eenmaal aangekomen, gebruiken veel toeristen graag een scooter als vervoersmiddel. Maar de lokale autoriteiten zijn er klaar mee. Als het aan hen ligt huren toeristen voortaan een auto met chauffeur bij een reisbureau.

Geen kleren en geen rijbewijs

Waarom hebben de autoriteiten zo’n hekel aan toeristen op een scooter gekregen? Dat is vanwege de toename aan motorongelukken. Echter is dit niet de enige reden, de gouverneur Wayan Koster ziet veel wanorde en misdragingen door reizigers met huurscooters. Zo dragen mensen geen helm, geen kleding en hebben soms helemaal geen rijbewijs.

Geen (of weinig) kleding dragen valt niet goed bij de lokale bevolking. Bij tempels of andere belangrijke bezienswaardigheden mag je niet naar binnen met je benen onbedekt.

Verbod

Ondanks dat het eiland juist zeer geschikt is om te verkennen met de motor of scooter, is dat voor toeristen waarschijnlijk afgelopen. Nog dit jaar willen de autoriteiten een verbod op het huren van een scooter invoeren. Wel bestaat de kans dat het om een tijdelijk verbod gaat.

Gevolgen voor illegale motorrijders

Rijd je toch motor? Indonesië heeft Nederland steun gevraagd om visums te mogen intrekken wanneer een Hollander toch op het rijden van een scooter wordt betrapt. Echter is de manier van handhaven op de toekomstige regel nog niet bekend.

Het eiland Bali

Bali is de populairste bestemming in Indonesië voor Nederlanders. Het tropische eiland met vele tempels en prachtige natuur is geliefd onder reizigers. Ook kun je er rijstvelden bekijken en is het bijzonder als je geen aapjes tegenkomt. Voor een reis naar het eiland heb je op dit moment nog wel een vaccinatiebewijs nodig als je ouder bent dan 18 jaar.

Bronnen: RTL Nieuws, Volkskrant, Motor.nl. Foto: Shutterstock

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!