Wat moet je doen als je medische hulp nodig hebt in het buitenland? Angela Looyé van Eurocross legt het uit

26 juni 2023
2 Min. leestijd

In de uitzending van 19 juni 2023 vertelt Angela Looyé van Alarmcentrale Eurocross ons wat je het best kunt doen als je medische hulp in het buitenland nodig hebt. Wanneer je contact opneemt met de alarmcentrale kunnen zij jou advies geven en begeleiden.

Behandeling in het buitenland

Heb je een klein wondje, of denk je toch iets te hebben gebroken? Je kunt in het buitenland altijd telefonisch terecht bij de alarmcentrale. Je krijgt zo hulp en advies voor een behandeling en bovendien is het in je eigen taal. Jeanine Janssen geeft als tip om het nummer van de alarmcentrale altijd in je telefoon te zetten.

Torenhoge kosten zonder goede verzekering

Naast dat je hulp krijgt van de alarmcentrale, is het ook belangrijk goed verzekerd te zijn voordat je op vakantie gaat. Zo kunnen de kosten voor medische hulp in het buitenland fors hoger zijn dan de gebruikelijke prijs die je ervoor betaalt in Nederland. Ook betaal je in sommige landen meer omdat je toerist bent. Met alleen een basis zorgverzekering ben je alleen gedekt tegen de kosten van de Nederlandse tarieven. Voorkom onnodige kosten en bereid je goed voor op je vakantie.

Alle tips en adviezen kun je in het fragment bovenin bekijken. Wil je de hele uitzending bekijken? Dat kan hier.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

  • CeesTrudy
    CeesTrudy

    Janine Janssen zei tijdens dit onderwerp dat zij een goede verzekering heeft en zich dus geen zorgen hoefde te maken. Wij hebben daarop contact gezocht met onze reisverzekering Interpolis van de Rabobank. Het antwoord was dat de verzekeringmaatschappij (of de verzekerde zelf) eerst gaat kijken wat de zorgverzekeraar uitkeert en daarna bepaalt de reisverzekering wat de reisverzekering gaat uitkeren. Dat laatste is in ieder geval anders. Daarbij werd vermeld dat het niet van te voren te zeggen is wat er uitgekeerd gaat worden en dat dit het normale standpunt is van reisverzekeringen. Dus nog steeds grote onzekerheid bij ons. Vraag: welke reisverzekering heeft mevrouw Janssen als ze zo zeker is van haar zaak?

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!