Geen coronabewijs meer nodig voor een reis naar de Verenigde Staten

05 mei 2023
2 Min. leestijd

Vanaf 12 mei 2023 hoef je voor een reis naar de Verenigde Staten geen coronabewijs meer bij je te hebben. Dit is nu nog verplicht als je het land betreedt. Ook eindigt dan de Amerikaanse covid-19-noodsituatie. Nu het bewijs van vaccineren (bijna) niet meer nodig is, zijn er slechts een paar landen waar het wel nog verplicht is. Echter vereisen sommige landen nog wel een negatieve PCR-test.

Coronabewijs lang geldig in de Verenigde Staten

“Sinds januari 2021 zijn de sterfgevallen door corona met 95 procent afgenomen en het aantal ziekenhuisopnames met bijna 91 procent. Wereldwijd zijn de sterfgevallen door covid-19 op het laagste niveau sinds het begin van de pandemie”, laat de Amerikaanse president Joe Biden weten in een verklaring. “De vereisten leidden tot meer vaccinaties in het hele land, en onze uitgebreidere vaccinatiecampagne heeft miljoenen levens gered.” Om die reden is het vanaf 12 mei niet meer nodig om gevaccineerd of in het bezit van een geldig coronabewijs te zijn om het land binnen te komen.

In maart 2020 kondigt toenmalig president Donald Trump de coronanoodtoestand af. Hiermee heeft de situatie ruim 2 jaar geduurd.

Andere landen met verplicht vaccinatiebewijs

Van de populaire bestemmingen heeft Indonesië als een van de weinigen nog de verplichting van een coronabewijs. Het Indonesische eiland Bali is ontzettend populair onder reizigers. Om het land te betreden heb je nog een papieren coronabewijs nodig of de CorocaCheck-app. Voor de meeste landen is het wel handig een coronabewijs op zak te hebben, maar is het niet vereist. Wel is er nog regelmatig een een negatieve PCR-test verplicht.

Bronnen: NU.nl, ANP. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!