Mag een luchtvaartmaatschappij zomaar de prijs voor het vervoer van huisdieren drastisch verhogen?

17 juli 2023
1 Min. leestijd

Arnold Gopal en zijn moeder vliegen al vaker naar Suriname met KLM. Ze nemen dan hun huisdieren mee in het vliegtuig. Maar bij het boeken van de laatste reis kost het vervoer voor 2 hondjes opeens 300 euro meer dan bij de vorige vlucht. Mag de luchtvaartmaatschappij de kosten hiervan zodanig verhogen? Deze vraag wordt gesteld in de kijkersvraag van MAX vakantieman op 17 juli 2023.

Prijs huisdierenvervoer met 300 euro verhoogd

Voor hun vorige reis kostte het vervoer van de huisdieren nog 500 euro. Maar bij de laatste vlucht was de prijs 800 euro. Ook kun je de prijs voor het huisdierenvervoer pas zien nádat je de tickets hebt geboekt. Luchtvaartjournalist Klaas-Jan Woerkom legt in de kijkersvraag uit of dit wel mag. Het fragment kun je bovenaan dit artikel bekijken.

Reactie van KLM

KLM heeft naar aanleiding van de kijkersvraag een reactie gegeven. Deze lees je hieronder:

Reactie KLM – MAX vakantieman 17 juli 2023

Wil je de hele uitzending van MAX vakantieman op 17 juli 2023 terugkijken? Dat kan hier.

Wil je meer tips voor het boeken van een reis?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en MAX Meldpunt voor het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

  • arnoldgopal
    arnoldgopal

    Beste KLM,

    Er kan onmogelijk sprake zijn van handlingkosten. Klm personeel doet voor en tijdens de reis niets. Mogelijk dat u verward bent huisdieren in het ruim. Hier heb je wel te maken met kosten naar het vliegtuig. We hebben hier over Pet in Cabine, afgekort petc. Met deze boekingscode regelt de reiziger alles zelf. Er is inmiddels contact gelegd met Schiphol en de luchthaven autoriteiten in Suriname. Beide zeggen zich niet te herkennen in uw antwoord. Schiphol en luchthavenbeheer JAP zeggen geen handelingen te moeten verrichten die kosten met zich mee brengen met een boekingscode petc. Wel met huisdierenvoer in het ruim. Surinam airways heeft aangegeven dit belachelijk bedrag niet in rekening te brengen. Slecht 50 dollar per enkele reis. Er klopt duidelijk iets niet bij KLM.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!