Nederlanders boeken massaal een vakantie, dit zijn de 4 favoriete bestemmingen

10 januari 2023
2 Min. leestijd

Veel Nederlanders zijn toe aan vakantie, blijkt uit de resultaten van de Zoover Vakantiemonitor. Zo hebben mensen massaal een reis geboekt tijdens de afgelopen kerstvakantie. Dat is 2,5 keer zo veel als het gemiddeld aantal boekingen van het afgelopen jaar. De populairste bestemming voor de zomer van 2023 is met stip op 1 Spanje.

Minder restricties, meer plezier

Dit jaar zijn er waarschijnlijk geen reisrestricties geldend in Nederland vanwege corona. Hierdoor durven consumenten weer een reis te boeken en hebben ze er weer zin in. Ondanks dat de prijs voor een vakantie sinds 2019 (vóór corona) met zo’n 18,6 procent is gestegen.

Spanje op kop met aantal boekingen

De populairste vakantiebestemming voor ons Hollanders is Spanje. Met zo’n 33 procent van de boekingen staat het met kop en schouders boven de andere bestemmingen. Zo zijn Mallorca en Gran Canaria erg in trek.

Boekingen in Griekenland en Turkije

Na Spanje volgen Griekenland (23,5 procent) en Turkije (22,2 procent). Bestemmingen als Kreta, Kos en Rhodos zijn zeer populair. Turkije is onder de gezinnen een favoriet. Het gaat hier vaak om all inclusive resorts met animatie.

Actieve vakantie in Egypte

Op plek 4 staat Egypte met 14,2 procent. Een dergelijke vakantie gaat vaak gepaard met veel activiteiten zoals snorkelen, duiken en bezoek aan de Egyptische monumenten.

Reis geboekt?

Heb je een vakantie geboekt en kun je niet meer wachten? Wij hebben alvast een aantal tips voordat je op reis gaat. Zó kun je met jouw (krappe) budget het beste uit je vakantie halen. Ook kun je je tuin erop voorbereiden voordat je op vakantie gaat. Zo is hij in goede staat als je weer terugkomt.

Bronnen: ANP, Zoover. Foto: Shutterstock

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!