Naakt zonnen? Dit zijn 5 bijzondere naaktstranden

15 januari 2023
3 Min. leestijd

Niet iedereen voelt zich er even prettig bij: het naaktstrand. De 1 ervaart het als het ultieme gevoel van vrijheid, terwijl de ander zich eerder ongemakkelijk voelt. Maar wil je het toch een keer proberen, waarom dan niet op 1 van de meest bijzondere plekken ter wereld? Ook als het voor jou de normaalste zaak is, zijn deze plekken een bezoek waard.

1. Cap d’Agde – Frankrijk

Foto: Shutterstock | Cap D’Agde

Dit is de absolute nummer 1. Het is niet alleen een 2 kilometer lang naaktstrand, maar het behoort ook tot een heel nudistendorp. Zo kun je ook zonder kleren naar het restaurant, supermarkt en andere faciliteiten. Het is dan ook niet voor niets het bekendste naaktstrand ter wereld. Let wel: dit is ook een populair gebied voor seksrecreatie. Zo zijn sommige gedeeltes van het naaktstrand voor mensen die niet alleen komen om bloot te zonnen. Het is op Cap d’Agde verboden te filmen of te fotograferen.

2. Orient Beach – St. Maarten

Foto: Shutterstock | Orient Beach

Het vereist een lange vlucht, maar dan heb je ook wat. Orient Beach op St. Maarten is een tropische manier om voor het eerst aan naaktstranden te wennen. Kleding is er ‘optioneel’, luidt het motto. Als je geen moeite hebt met nudisme is het een ideale plek om 1 te worden met de natuur. Met bikini of zwembroek aan wordt er ook niet raar opgekeken, je bent alleen wel in de minderheid.

3. Koversada – Kroatië

Foto: Shutterstock | Koversada

Wat ‘dichter bij huis’ ligt Koversada. Het is een klein eiland in Kroatië met een brug verbonden aan het vaste land in de regio Istrië. Koversada ‘barst’ van de naturistencampings en heeft mooie naaktstranden. De kans bestaat soms wel dat je entree dient te betalen. Dit is meestal voor speciale gebieden voor nudisten. Ook zijn er vele onofficiële kuststroken waar naturisme de norm is.

4. Haulover Beach – Amerika

Foto: Shutterstock | Haulover Beach

Haulover Beach in Miami is een van de populairste naaktstranden in Amerika. Het water is er helder en het heeft gouden Shell-zand, waardoor je geen waterschoenen nodig hebt. Het bijzondere aan het strand is dat het verdeeld is in speciaal aangegeven categorieën. Zo heb je een plek voor senioren, eenzame reizigers of om te ontspannen. Het naaktstrand is overigens ook zeer schoon én gezinsvriendelijk.

5. Zandvoort – Nederland

Foto: Shutterstock | Zandvoort

Misschien niet de meest tropische, maar ook niet de lelijkste. En bovendien, lekker dichtbij: Zandvoort. Het is het meest bezochte naaktstrand van Nederland en ligt tussen paal 68.5 en 71. Zo hoef je niet de halve wereld af te reizen, maar kun je wel heerlijk in alle vrijheid zonnen zonder kleren. Daarnaast zijn er bij Zandvoort verschillende strandtenten bij het naaktgedeelte waar je ook wat kunt eten of drinken, trek dan wel je kleren weer even aan.

Een optimale (naakt)strandervaring

Heb je nog praktische tips voor het strand nodig? Let dan op dan op met het graven van een kuil. Ook heeft MAX Vandaag nog tips voor het vastzetten van je parasol.

Bronnen: Zoover, NFN Open & Bloot, Weekend Knack (BE), Kroatië.nl, TripTalk. Foto: Shutterstock

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!