Een keer een pompoenboerderij bezoeken? Doe het juist nu

28 september 2024
2 Min. leestijd

Als de herfst is begonnen betekent het dat de temperatuur weer iets daalt en dat er meer wisselvallig weer op komst is. Toch zijn er ook weer leuke dingen aan het seizoen. De bomen krijgen mooie kleuren en er groeien weer andere gewassen. Zo ook de pompoen. Een leuk uitje voor in de herfst is dan ook het bezoeken van een pompoenboerderij.

Wat kun je zien op een pompoenboerderij?

Natuurlijk kun je op een pompoenboerderij heel veel pompoenen tegenkomen. Van de vruchten kun je mooie werken maken, je kunt ze eten en je kunt ze gebruiken als decoratie. Vaak laten de boerderijen zien wat je er mee kunt doen. Zo wordt er soms pompoenijs verkocht, kun je genieten van een heerlijke pompoensoep, of kun je een mooie foto maken tussen de velden vol pompoenen.

Wat kun je doen op een pompoenboerderij?

Misschien associeer je een pompoen alleen met Halloween, maar het is natuurlijk ook gewoon een seizoensvrucht. Bovendien kun je ook sierpompoenen gebruiken om je huis of tuin te versieren. Deze kun je soms zelf rapen op een pompoenboerderij. Meestal moet dit wel op tijd, eigenlijk kan het rapen meestal tot september. Toch is er nog meer te beleven. Er zijn boerderijen die nog een terrasje hebben, waar je kunt genieten van een pumpkin spice latte. Soms kun je een heuse pompoenwandeling maken. Of er zijn spellen en activiteiten voor kinderen. Een bezoek gaat sowieso gepaard met de honderden vrolijk gekleurde vruchten om je heen. Wat wil je nog meer?

Niet alle boerderijen verkopen uitsluitend pompoenen, sommige hebben daarnaast ook nog sierplanten, pluktuinen of andere producten die je kunt zien en/of kopen.

Kinderen kiezen pompoenen uit. | Shutterstock.

Waar kun je leuke pompoenboerderijen vinden?

In Nederland zijn er genoeg boerderijen waar pompoenen worden gekweekt. In elke provincie zijn er wel een paar te vinden. Het is een leuk uitje voor jong en oud. Ook over grens zijn leuke pompoenboerderijen. Misschien kun je daarna nog aansluiten bij een leuk oktoberfest? Vergeet alleen niet je paspoort mee te nemen.

Wil je zelf een keer pompoenen kweken? MAX Vandaag legt je hier uit hoe je dat aan kunt pakken.

Bronnen: LINDA, Kidsproof, Ouders van Nu. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!