Maximumsnelheid op de A15 bij Rotterdam tot begin december naar 90 kilometer per uur, in de ochtendspits is de limiet zelfs 70

05 oktober 2024
2 Min. leestijd

Vanwege de aanleg van een nieuwe verkeersaansluiting is de spitsstrook op de A15 voorlopig dicht. Het gaat om het gedeelte vanaf de Botlektunnel naar de Rotterdamse haven. Na 3 dagen zware files als gevolg heeft Rijkswaterstaat op 3 oktober 2024 besloten om de maximumsnelheid op deze route te verlagen naar 90 kilometer per uur. In de ochtendspits is de snelheidslimiet zelfs 70 kilometer per uur.

Hoe weet ik waar de maximumsnelheid is verlaagd op de A15?

De nieuwe snelheidslimiet wordt op de matrixborden getoond. Doorgaans is dit 90 kilometer per uur, maar in de ochtendspits (tussen 06.00 en 09.00 uur) wordt deze snelheid verlaagd naar 70 kilometer per uur. Daarnaast komt er een verdrijvingspijl ter hoogte van de wegversmalling.

Waarom is de tijdelijke snelheidslimiet op de A15 ingesteld?

Kort na de sluiting van de spitstrook op de A15 hebben de bestuurders met flinke vertragingen te maken gekregen. Sommige weggebruikers kwamen tijdens de eerste paar dagen 2,5 uur later aan op hun bestemming dan gepland. Rijkswaterstaat heeft om deze reden per direct besloten om de maximumsnelheid tijdelijk te verlagen. Rijd je ook in de file? Zo kun je dan het best rijden.

Tot wanneer duurt de tijdelijke snelheidslimiet op de A15?

De snelheidsbeperking zal waarschijnlijk tot zaterdag 7 december 2024 gelden. Op deze datum wordt namelijk de nieuwe verkeersaansluiting naar de A24 geopend. De sluiting van de spitsstrook zal vanaf dat moment niet meer nodig zijn. Houd tot die tijd rekening met extra reistijd.

Rijkswaterstaat blijft de situatie monitoren. Het is daarom mogelijk dat er later nog kleine aanpassingen worden gedaan.

Bronnen: Rijkswaterstaat, AD. Foto: Shutterstock.

Ben je benieuwd naar meer vakantienieuws en -tips?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en Meldpunt en blijf op de hoogte van het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!