Maand lang werkzaamheden aan het spoor tussen Arnhem en Oberhausen: zo kom je toch in Duitsland

15 mei 2024
2 Min. leestijd

Normaal gesproken kun je vanuit Arnhem snel met de trein naar verschillende Duitse steden. Door werkzaamheden aan het spoor tussen Arnhem en Oberhausen rijden echter zowel de ICE naar Frankfurt, als de stoptrein naar Düsseldorf voorlopig niet. De werkzaamheden vinden plaats vanaf 14 mei tot 15 juni 2024. Wat zijn de alternatieven om toch in Duitsland te komen?

80 weken hinder

Er vinden dus een maand lang werkzaamheden aan het spoor tussen Arnhem en Oberhausen plaats. Dat klinkt al lang, maar het zijn voorlopig niet de laatste werkzaamheden op dit traject. Van 1 november tot en met 24 november vinden er wederom werkzaamheden plaats en ook in de weekenden van 30 november- 1 december en 7-8 december van dit jaar kun je beter geen treinreis op dit traject plannen. Is dat het? Nee, want vanaf eind 2024 tot medio 2026 zijn er zo’n 80 weken lang werkzaamheden tussen Emmerich en Oberhausen. En laat dat nou net het traject tussen Arnhem en Oberhausen zijn. In deze periode blijft er wel 1 spoor beschikbaar, maar de kans op uitvallende of vertraagde treinen is dan wel een stuk groter.

Waarom zijn er zoveel werkzaamheden?

Je vraagt je misschien af waar al die werkzaamheden voor nodig zijn. Die zijn er vanwege de aanleg van een extra spoor tussen Emmerich en Oberhausen. Hoewel die plannen er al jaren liggen, wordt er nu vaart achter gezet. De NS geeft aan dat je momenteel moet uitgaan van extra reistijd tot 90 minuten als je van Arnhem naar Düsseldorf reist.

Alternatieve reisadviezen

Oké, tot 90 minuten extra reistijd dus, maar hoe kun je dan reizen als je toch met het openbaar vervoer wilt gaan? Ter vervanging van de stoptrein van Arnhem naar Düsseldorf rijden er bussen tussen Arnhem en Oberhausen. In Oberhausen kun je vervolgens met de trein verder naar Düsseldorf. Als je liever niet met de bus reist, kun je ook via Nijmegen richting Venlo om daar de trein naar Düsseldorf te nemen. Dan reis je volledig met de trein, maar moet je wel een keer extra overstappen.

Wil je vanuit Amsterdam of Arnhem richting Keulen of Frankfurt? Dan kun je via Den Bosch reizen als alternatief voor de niet rijdende ICE van Amsterdam, via Arnhem, naar Frankfurt. Waar je ook heengaat, het is altijd verstandig om je reis met het openbaar vervoer vooraf te plannen met de NS-reisplanner of 9292.

Bronnen: De Gelderlander, NS, ProRail. Foto: Shutterstock

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!